Om oss

BUSKAP , LANDSKAP & LIDENSKAP

Gården Øfsti Mellom i Stjørdal drives av ekteparet Irma og Tor Arild Øfsti . Vi arbeider begge for å utnytte de mulighetene som finnes akkurat der vi bor –  i  » vårt lille stykke Norge » !

Bondegården er først og fremst et aktivt heltidsbruk med fullt fokus på melkeproduksjon , men fra midten av mai til midten av oktober åpner vi også tunets bygninger for overnattingsgjester .

Hos oss kan du oppleve landlig atmosfære med nærhet til dyr – og til tross for den korte avstanden til Trondheim Lufthavn ( ca. 15 min. ) – våkner man her opp til lyden fra dyrene som gresser, høns og påfugl…  ( og melkemaskinen i fjøset ! )

Irma og Tor Arild Øfsti

 

Litt om gårdens motto :

  • BUSKAP – den fantastiske kua som klarer å gjøre om gresset på bakken  til melk og kjøtt . ( Og som samtidig produserer næring til neste års avling .)
  • LANDSKAP – dyrene , elva  og tidligere generasjoner av bønder som alle har satt sitt preg på – og formet landskapet til det vi ser i dag.
  • LIDENSKAP-  dette brenner vi for å både bevare & formidle .

 

Buskapen på gården teller ca. 70 dyr totalt – kyr , okser , kviger og kalver – som alle beiter ute i sommerhalvåret !!!

Vi dyrker bare grasvekster på gården, og har nå gått til anskaffelse av en direktesåmaskin for grasfrø. Dette gjør at vi ikke trenger å bruke så mye drivstoff & arbeidskraft for å fornye markene, og også kan bevare jordsmonnet mest mulig uberørt, og dermed også binde mest mulig karbon. Dette kalles regenerativ drift av dyrkajord.

For tiden bygger vi også opp en bitteliten stamme av » Dølafe » , en av de gamle, Norske, bevaringsverdige storferasene.

Fra 2017 har vi også solgt storfèkjøtt direkte til kunde . Kjøttet må bestilles i god tid – leveranse på høstparten etter at dyra har kommet inn fra beitet.

Vi har et lite laksevald nede ved elva som leies ut sammen med husvære på ukesbasis. Laksefiskerne kan velge om de vil bo nede ved elva eller oppe ved gården.

På tunet står kårstua fra 1916 med plass til 8-9 personer , mens elvehytta har plass til 3 personer . Alt kan leies med eller uten laksefiske. Begge bostedene har enkle kjøkken og oppredde senger . Kårhuset har eget bad , mens hytta ved elva har enklere standard. Bålplasser, bord & gapahuk finnes nede ved elva.

Ellers tilbyr gården også overnatting for brudepar, inkl. romantisk frokost med diktopplesning i kårstua.

Pilegrimmer kan også bestille overnatting , da leden inn mot Nidarosdomen går igjennom dalen. Om de ønsker , kan de få en enkel pilegrimsfrokost , som inneholder egg og melk fra gården!

For historisk interesserte åpner eieren gjerne gårdsmusèet, som er fylt med gårdens fortellinger og mange interessante gjenstander . Det er mange historier å ta av, da Øfsti Mellom er eid og drevet av samme slekt i mer enn 300 år!

For å  finne bakgrunnsinformasjon om bondenæringa i Norge , kan man søke på nettsiden til Norsk Landbrukssamvirke ,   https://landbruk.no/

Gården vår er også med i et kreativt samarbeid langs fylkesvei 26 – som består av 8 gårdsbruk . På disse stedene finnes mange interessante tilbud for både fastboende og tilreisende ! https://route26.no/

Ta gjerne kontakt hvis du/dere har spørsmål , eller ønsker mer informasjon.

Øfsti Mellom ønsker alle sine gjester velkomne!