Kjøtt fra gården

Vi selger kjøtt fra gården om høsten og vinteren , fra ungdyr som har gått hele sommeren på grasbeite . Dette kjøttet har en spesiell kvalitet , på grunn av den gunstige fettsyre-sammensetningen  i kjøttet fra drøvtyggere som spiser bortimot bare gras .

Vi har to flokker med ungdyr som beiter på ugjøslede arealer som både inneholder grasbakker , myr , våtmark og skog. Den ene plassen – Holtet – ligger knapt en kilometer sørøst for gården , mens den andre – Ytteråsen – ligger et godt stykke i samme retning fra gården , ca. 375  m. over havet .

Sol , regn og vind !
Sol , regn og vind !
Nelly lar seg lett lokke av kløver ….
Gardshund & gardbruker !
Gardshund & gardbruker !

 

 

 

 

 

 

Når vi ser etter dyrene et par ganger i uka , har vi som regel litt kraftfòr med til dem – en håndfull til hver – dette gjør at vi kommer nært dem hele sommeren, og at de ikke glemmer bonden som stelte for dem hele vinteren ! Etter alt mediefokuset på importert soya fra Brasil , har vi i flere år kun brukt en ny , kortreist type kraftfòr – Felleskjøpet`s FORMEL LINNÈA – som er basert på norskprodusert korn & noe proteinråvare ( raps ) fra Sverige . Denne kraftfòrtypen er helt uten soya og palmebasert fett .

Vi tilbyr på senhøsten noen få 10-kg`s esker med kjøtt fra vår nye Dølafe-besetning ( en av de Norske, gamle, bevaringsverdige kurasene ) – disse stykningsdelene er litt mindre i størrelse, men dette kjøttet er til gjengjeld mer fintrevlet, og er også kjent for en høyere fettmarmorering enn kjøtt fra tradisjonelle raser.

Bestillinger blir tatt imot på forhånd , og eskene blir levert på gården .

Innholdet i pakken vil bestå av både  biffkjøtt ,div. steiker, grytekjøtt og 4 kg. kvernet kjøtt( som verken er tilsatt salt eller is/vann.)

Alt kjøttet er benfritt, ferdigmørnet, vakuumpakket fra lokalt slakteri og merket med stykningsdelens navn .

 

Pris pr. kartong Dølafèkjøtt à 10 kg. kr. 2500,-

 

For spørsmål eller bestilling , ring Irma på tel. 41695036 , eller kontakt oss på mailadressen :  irmaof@hotmail.no