Kjøtt fra gården

Vi selger kjøtt fra gården om høsten , fra ungdyr som har gått hele sommeren på grasbeite . Dette kjøttet har en spesiell kvalitet , på grunn av den gunstige fettsyre-sammensetningen  i kjøttet fra drøvtyggere som spiser bortimot bare gras .

Vi har to flokker med ungdyr som beiter på ugjøslede arealer som både inneholder grasbakker , myr , våtmark og skog. Den ene plassen – Holtet – ligger knapt en kilometer sørøst for gården , mens den andre – Ytteråsen – ligger et godt stykke i samme retning fra gården , ca. 375  m. over havet .

Sol , regn og vind !
Sol , regn og vind !
Nelly lar seg lett lokke av kløver ….
Gardshund & gardbruker !
Gardshund & gardbruker !

 

 

 

 

 

 

Når vi ser etter dyrene et par ganger i uka , har vi som regel litt kraftfòr med til dem – en håndfull til hver – dette gjør at vi kommer nært dem hele sommeren, og at de ikke glemmer bonden som stelte for dem hele vinteren ! Etter alt mediefokuset på importert soya fra Brasil , har vi i flere år kun brukt en ny , kortreist type kraftfòr – Felleskjøpet`s FORMEL LINNÈA – som er basert på norskprodusert korn & noe proteinråvare ( raps ) fra Sverige . Denne kraftfòrtypen er helt uten soya og palmebasert fett .

De to oksene som følger de to ungdyrflokkene vil bli slaktet på lokalt slakteri på senhøsten , og dette kjøttet vil bli solgt i 10-kilo`s esker . Nytt av året er at vi i år også vil tilby noen få 10-kg`s esker med kjøtt fra vår nye Dølafe-besetning ( en av de Norske, gamle, bevaringsverdige kurasene ) – disse stykningsdelene er selvfølgelig mye mindre i størrelse, men kjøttet er til gjengjeld mer fintrevlet.

Bestillinger blir tatt imot på forhånd , og eskene blir levert på gården .

Innholdet i pakken vil bestå av både  biffkjøtt ,div. steiker, grytekjøtt og 4 kg. kvernet kjøtt( som hverken er tilsatt salt eller is/vann.)

Alt kjøttet er vakuumpakket fra lokalt slakteri og merket med stykningsdelens navn .

Pris pr. kartong à 10 kg. kr. 2300,-

Prisen på kalvekjøtt av Dølafe er 2500,- à 10 kg.

 

Hvis man ønsker , kan man også bestille pakninger med gårdens egen Bratwùrst ( 210,- pr. kg. ),

Spekemorr  ( 350,- pr. kg. ), og/eller pakninger med Kraftben ( 5 kg. kr. 250,- )

 

For spørsmål eller bestilling , ring Irma på tel. 41695036 , eller kontakt oss på mailadressen  irmaof@hotmail.no