Kjøtt fra gården

Vi selger kjøtt fra gården om høsten , fra ungdyr som har gått hele sommeren på grasbeite . Dette kjøttet har en spesiell kvalitet , på grunn av den gunstige fettsyre-sammensetningen  i kjøttet fra drøvtyggere som spiser bortimot bare gras .

Vi har to flokker med ungdyr som beiter på ugjøslede arealer som både inneholder grasbakker , myr , våtmark og skog. Den ene plassen – Holtet – ligger knapt en kilometer sørøst for gården , mens den andre – Ytteråsen – ligger et godt stykke i samme retning fra gården , ca. 375  m. over havet .

Sol , regn og vind !
Sol , regn og vind !
Nelly lar seg lett lokke av kløver ….
Gardshund & gardbruker !
Gardshund & gardbruker !

 

 

 

 

 

 

Når vi ser etter dyrene et par ganger i uka , har vi som regel litt kraftfòr med til dem – en håndfull til hver – dette gjør at vi kommer nært dem hele sommeren, og at de ikke glemmer bonden som stelte for dem hele vinteren ! Etter alt mediefokuset på importert soya fra Brasil , har vi i vinter gått over til en ny , kortreist type kraftfòr – Felleskjøpet`s FORMEL LINNÈA – som er basert på norskprodusert korn & noe proteinråvare ( raps ) fra Sverige . Denne kraftfòrtypen er helt uten soya og palmebasert fett .

De to oksene som følger de to ungdyrflokkene vil bli slaktet på lokalt slakteri på senhøsten , og dette kjøttet vil bli solgt i 10-kilo`s kartonger . Bestillinger blir tatt imot på forhånd , og kartongene blir levert på gården . Innholdet i pakken vil bestå av både div. steiker , div. biffkjøtt , grytekjøtt og 4 kg. kjøttdeig . Alt kjøttet er vakuumpakket og merket med stykningsdelens navn .

Pris pr. kartong à 10 kg. kr. 2100,-   ( 20 kg. kr. 4000,- )

Hvis man ønsker , kan man også bestille pakninger med gårdens egen bratwùrst ( 500 gr. kr. 110,- ),

spekemorr ( 350,- pr. kg. ) og/eller pakninger med kraftben ( 5 kg. kr. 250,- )

For spørsmål eller bestilling , ring Irma på tel. 41695036 , eller kontakt oss på mailadressen  irmaof@hotmail.no